KICK-BOX  
     
  Kickboxing je sinergična zmes klasičnega boksa in nožnih tehnik, prevzetih iz različnih borilnih veščin (karate, taekwon-do, kung fu...). Trening kickboxinga je raznolik, celostno oblikuje telo in vzdržuje visoko raven telesne pripravljenosti. Stranski produkt redne vadbe je učinkovito obvladovanje samoobrambe.
Tekmovalni kickboxing se deli na več športnih disciplin. Glede disciplin in pravil so možna manjša odstopanja med različnimi kickboxing zvezami po svetu. V organizaciji WAKO, pod okriljem katere deluje tudi Kickboxing zveza Slovenije, so discipline sledeče: semi contact, light contact, full contact, low kick, thai boxing in glasbene kate.
Vse discipline (razen glasbenih kat) so kontakte in zahtevajo določeno zaščitno opremo (rokavice, čelado, nožne ščitnike, ščitnik za zobe, suspenzor...). Povzeto na kratko je odnos med disciplinami tak, da vsaka po vrsti dovoljuje vedno več. V thai boxingu je dovoljeno udarjati z rokami, nogami, koleni in v bolj trdih različicah celo s komolci. V low kicku je dovoljeno malo manj (ni več udarcev s komolci in koleni), v full contactu še malo manj (ni več brcanja v noge oz. pod nivo pasu), v light contactu še manj (ne smeš udarjati premočno, uporabljati moraš le ti. "kontrolirane tehnike"...hm), v semi contactu pa najmanj (zabave je konec v trenutku, ko eden izmed borcev dobi točko - po vsaki sodniški intervenciji tekmovalca začenjata borbo z izhodiščne distance). Udarci, ki zadanejo predpisane predele nasprotnikovega telesa so točkovani in zmaga tisti, ki nabere več točk. Pri thai boxingu, low kicku in full kontaktu je mogoča tudi zmaga s knock outom.